Zidna svjetla

Jeftina zidna svjetla kao ukras u domu

Dobro osvjetljavanje prostora jedan je od najefektnijih načina da svoj prostor učinite ugodnijim za boravak. Dobro osvjetljen prostor činit će se većim, prostranijim i prozračnijim, a dobro osvjetljenje omogućit će da u njemu jednako kvalitetno možete raditi delikatne poslove poput pisanja i čitanja kao i odmarati ili gledati televizor.

Ipak, za takvo osvjetljenje potrebno je nekoliko rasvjetnih tijela čije cijene se mogu popeti i do nekoliko tisuća kuna, što nije dobra vijest za vaš kućni budžet. Odlučujete li se za štednju, postoji nekoliko načina da svoj prostor dobro osvijetlite, ako kupujete jeftina zidna svjetla.

Akcije i sniženja

Jeftina zidna svjetla mogu se pronaći u asortimanu doslovno svake trgovine rasvjetnim tijelima. Osim što se često mogu pronaći na raznoraznim akcijama i sniženjima, i bez dodatnih popusta moguće ih je pronaći po relativno niskim cijenama. Za što je manji trošak bolje se odlučiti za zidna svjetla s grlom za žarulje, u koje možete staviti koje god žarulje želite.

Zidna svjetla

Iako zidna svjetla s integriranim LED lampama u konačnici štede mnogo energije, prvotna investicija je velika, pa se svakako više isplati LED žarulju i zidno svjetlo kupiti odvojeno. Uz to, ovakva kupnja omogućuje vam zamjenu LED žarulje, kada s vremenom izgubi jačinu sjaja, ili pak ako poželite mijenjati boju svjetlosti zidne svjetiljke.

Budite svoji majstori

Zidne svjetiljke često se koriste samo kao ambijentalna rasvjeta. To znači da smjer i jačina osvjetljenja nije presudna, dapače, što je svjetlo indirektnije to bolje. Imate li spretne ruke i nešto vremena, svoju zidnu svjetiljku možete napraviti sami, korištenjem starih lampi za radne stolove ili sličnih rasvjetnih tijela koje ćete uz nešto alata i mašte moći montirati na zid.

S druge strane, grla za žarulje i strujni kablovi također se jednostavno mogu pronaći, što znači da svoja jeftina zidna svjetla možete u potpunosti napraviti sami. Ako pak niste vješti sa strujom te je spajanje žica u kablu ipak nešto teži pothvat, moderna i jeftina zidna svjetla možete napraviti i od okvira za slike (u kojemu je po mogućnosti već slika) i popularnih LED traka, koje je vrlo jednostavno spojiti na kabel za napajanje. LED trake jednostavno treba pričvrstiti za rubove okvira za slike te u nekoliko trenutaka imate vlastoručno i jeftino zidno svijetlo s kojim se možete ponositi.

Bilo da su vam potrebni lusteri, stolne ili podne lampe, u ponudi zasigurno ćete pronaći to što tražite. Čitajte više …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *